Hakkımda

Dr. Taylan AKGÜN Özgeçmiş

16.01.1980 yılında Malatya’da doğdu.

1996 yılında İstanbul Tıp Fakültesine başladı. 2002 yılında mezun oldu.

2002-2008 yılları arasında Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji ihtisası tamamladı.

2012-2020 yılları arasında Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesine – Aritmi ve Elektrofizyoloji Kliniğinde görev yaptı.

2020 yılında Profesörlük Ünvanı aldı.

2021 de Avrupa Kardiyoloji Derneği – Kardiyak Elektrofizyoloji Board Sertifikası aldı. 

2020-2023 yılları arasında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin Aritmi ve Elektrofizyoloji biriminin kurulumunu gerçekleştirdi. Bu merkez kısa süre içerisinde Türkiye’nin en çok vaka yapılan merkezlerinden biri haline geldi. 

2024 yılında Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastenesinde çalışmaya başlamıştır.

Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Taylan Akgün
Certification diploma
Avrupa Kardiyoloji Derneği- Kardiyak Elektrofizyoloji Board Sertifikası
Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Taylan Akgün - Ablasyon işlemi

10,000+

Gerçekleştirilen Vaka Sayısı

20+ yıl

Kardiyoloji Deneyimi

100+

Ulusal ve Uluslararası makale

Dr. Taylan AKGÜN Uzmanlık Alanları

AVNRT, AVRT ablasyonu istanbul

Kalbin kulakçıklarından kaynaklanan AVNRT, AVRT gibi ritim bozuklukları, ablasyon tedavisiyle büyük oranda (%99) tamamen ortadan kaldırılabilir. Bu sayede hastaların hayat kalitesi belirgin şekilde iyileşir, ilaç kullanımına olan ihtiyaç azalır ve çarpıntı atakları nedeniyle acil servise başvurma gerekliliği ortadan kalkar.
Supraventriküler taşikardiler

Atriyal taşikardi ve flutter ablasyonu istanbul

Atriyal taşikardi ve flutter, bazen oldukça inatçı ve ilaç tedavisine dirençli ritim bozukluklarıdır. Ancak elektrofizyolojik haritalama ile sorunlu alanlar tespit edilip, sıcak (radyofrekans) veya soğuk (kriyoablasyon) enerji yöntemleri kullanılarak ablasyon işlemiyle yüksek başarı oranıyla tedavi edilebilir. Bu sayede hastaların yaşam kalitesi belirgin şekilde artar.
Supraventriküler taşikardiler

Atriyal fibrilasyon ablasyonu istanbul

Atriyal fibrilasyon (AF), erişkinlerde en sık görülen ritim bozukluğudur ve inme ile kalp yetersizliği gibi ciddi sağlık riskleri nedeniyle tedavisi büyük önem taşır. AF ablasyonu sırasında, sorunlu bölgeler sıcak (radyofrekans) veya soğuk (kriyoablasyon) enerji yöntemleriyle hedef alınarak başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Bu işlem, hastaların hem yaşam kalitesini artırır hem de uzun vadeli komplikasyon risklerini azaltır.
AF ablasyonu yazısı

Ekstrasistol (VES, Erken Vuru) Ablasyonu

Ekstrasistol, özellikle ventriküler erken vuru (VES) olarak bilinen ve hastaların hayat kalitesini olumsuz etkileyen bir ritim bozukluğudur. Bu durumda ablasyon tedavisi, sıkıntıya neden olan anormal elektriksel odakları hedef alarak yüksek başarı oranıyla uygulanabilir. Elektrofizyolojik haritalama ile sorunlu bölgeler tespit edildikten sonra, sıcak (radyofrekans) veya soğuk (kriyoablasyon) enerji yöntemleri kullanılarak anormal uyarılar ortadan kaldırılır. Bu tedavi, özellikle ilaç tedavisine dirençli vakalarda etkili bir çözüm sunar ve hastaların günlük yaşam aktivitelerini rahatça sürdürebilmelerine olanak tanır.
ventriküler ekstrasistol yazısı

Ventriküler taşikardi (VT) ablasyonu istanbul

Ventriküler taşikardi (VT), hayatı tehdit edebilen ciddi bir ritim bozukluğudur. Yapısal kalp hastalığı olmayan bireylerde, ablasyon işlemi ile VT genellikle tamamen ortadan kaldırılabilir. Yapısal kalp hastalığı bulunan hastalarda ise ablasyon, çarpıntı ataklarının kontrol altına alınmasında ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli bir rol oynar. Elektrofizyolojik haritalama sırasında sorunlu alanlar belirlenir ve sıcak (radyofrekans) ya da soğuk (kriyoablasyon) yöntemleriyle tedavi uygulanır, bu da uzun vadeli komplikasyon risklerini azaltır.
ventriküler taşikardi yazısı

Kalp pili takılması istanbul

Kalp ileti sistemi bozukluklarında, kalbin normal ritmini ve hızını düzenlemek için kalp pilleri kullanılır. Tek veya iki odacıklı kalp pilleri, karıncık ve kulakçıkların eş güdüm içinde çalışmasını sağlayarak kalp hızını arttırır ve düzenler. Bu piller, kalbin elektriksel aktivitesini doğru şekilde yönlendirerek ileti sorunlarını olan hastaların yaşam kalitesini iyileştirir.
Kalp pili yazısı

İdiyopatik Ventriküler Fibrilasyon Ablasyonu

Yapısal bir kalp hastalığı olmamasına rağmen, genç ve genel olarak sağlıklı bireylerde dahi hayati risk taşıyan karıncık kaynaklı ritim bozuklukları (idiyopatik ventriküler fibrilasyon) gelişebilir. Nadir görülen bu durum, ani kardiyak ölüm riski nedeniyle acil tedavi gerektirir. Eğer hasta bu durumu atlatıp şok pili (ICD) takılmışsa, sık tekrarlayan ritim bozukluklarını ve şoklama ihtiyacını azaltmak amacıyla ablasyon uygulanabilir. İleri haritalama teknikleri ile anormal odaklar tespit edilip, radyofrekans ya da soğuk enerji kullanılarak yakılarak tedavi edilebilir. Bu işlem, hayati tehlikeyi azaltırken hastanın yaşam kalitesini de önemli ölçüde iyileştirir.

CRT-D (Kalp Rezinkronizasyon Terapisi - Defibrilatör) İmplantasyonu

CRT-D, kalp yetersizliği tedavisinde kullanılan ve kalbin odacıklarının senkronize çalışmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu sistem, kalbin elektriksel aktivitesini daha hızlı ve düzenli hale getirerek kalp fonksiyonlarını iyileştirir. Uygun hastalarda bu pil, kalbin daha verimli çalışmasına yardımcı olur, belirgin klinik iyileşme sağlar ve hastaların yaşam kalitesini artırır. Ayrıca, kalbin senkronize çalışması sayesinde hastaların hastane yatışları ve acil servis başvuruları önemli ölçüde azalır. CRT-D cihazı, aynı zamanda hayati ritim bozukluklarını önlemek için defibrilatör görevi de görerek, gerektiğinde kalpteki tehlikeli ritim bozukluklarını düzeltir.
Kalp pili çeşitleri yazısı

Taylan Akgün Kalp pili çıkarılması

Kalp pilleri uzun yıllardır takılmaktadır. Ancak hem geç dönemde ortaya çıkan enfeksiyonlar, hem de kabloların yaşlanması ile birlikte meydana gelen kablo kırıkları gibi durumlar nedeniyle bazen kalp pilinin ve kabloların tamamen çıkarılması gerekmektedir. Yüksek deneyim gerektiren hassas bir işlemdir.
Kalp Pili çıkarılma yazısı

Kardiyonöroablasyon (Vazovagal Senkop Tedavisi)

Kardiyonöroablasyon, refleks (vazovagal) senkop olarak bilinen, geçici kalp duraklamaları ile seyreden bayılma ataklarını tedavi etmek için uygulanan bir işlemdir. Bu işlem, kalp piline ihtiyaç duyan hastaların büyük bir kısmında pil gereksinimini ortadan kaldırır. Ablasyon sırasında, kalpteki anormal elektriksel sinyalleri hedef alarak bu durumu düzelten odaklar yok edilir. İşlem genellikle 30-45 dakika sürer ve pil ihtiyacını ortadan kaldırarak hastaların yaşam kalitesini iyileştirir. Bu yöntem, hastaların bayılma ataklarını kontrol altına alır ve kalp pili kullanımına olan ihtiyacı büyük ölçüde azaltır.
Kardiyonöroablasyon yazısı

ICD (Implante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) implantasyonu

ICD, kalp yetersizliği veya kalbin elektriksel bozuklukları gibi durumlarda kullanılan bir şok pilidir. Bu cihaz, hayati tehdit oluşturabilen ritim bozuklukları (örneğin, ventriküler fibrilasyon) meydana geldiğinde devreye girerek, kalbe şok vererek ritmi normale döndürür ve kişiyi hayatta tutmaya yardımcı olur. ICD, ani kardiyak ölüm riskini azaltarak hastaların yaşam kalitesini artırır ve ciddi ritim bozukluklarını anında düzelterek kritik durumları engeller.
Kalp pili çeşitleri yazısı

ICD şoklamasını önlemek/azaltmak için Brugada ablasyonu yapılması

Brugada sendromu, genetik bir hastalık olup, kalbin elektriksel iletim sisteminde anormallikler yaratır ve ritim bozukluklarına yol açar. Bu hastalıkta ritim bozukluklarına neden olan odaklar genellikle kalbin sağ çıkış yolu bölgesinin dış kısmında bulunur. Eğer Brugada sendromlu hastalarda sık sık ritim bozukluğu ve şoklama ihtiyacı oluşuyorsa, kalbin zarları arasına girilerek, anormal odaklar hedef alınır ve ablasyon (yakma işlemi) yapılır. Bu işlem, tekrarlayan şoklamaların engellenmesine ya da azaltılmasına yardımcı olur, böylece hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde iyileştirir.

İleti sistemi pili

Normalde kalbin kasılması, saniyenin onda biri kadar kısa bir sürede tamamlanır. Ancak kalp ileti sisteminde bozukluklar meydana geldiğinde, kalp pillerine ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda, kalp ileti sistemini uyaran bir pil takılması, kalbin düzenli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. İleti sistemi pilleri, kalbin elektriksel aktivitesini doğru şekilde yönlendirir ve pillerin uzun vadede yaratabileceği riskleri azaltarak daha güvenli bir tedavi sunar. Bu sayede, kalp fonksiyonları iyileşir ve hastaların yaşam kalitesi artar.

Dr. Taylan AKGÜN Akademik Yayınlar

Akademik yayınlara aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dr. Taylan AKGÜN Mesleki Üyelikler

Türk Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği ve EHRA üyesi. Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu Başkanı.

Dr. Taylan AKGÜN Eğitim siteleri

Bu siteler sadece sağlık profesyonellerine yöneliktir.

Certification diploma