Hakkımda

Dr. Taylan AKGÜN Özgeçmiş

16.01.1980 yılında Malatya’da doğdu.

1996 yılında İstanbul Tıp Fakültesine başladı. 2002 yılında mezun oldu.

2002-2008 yılları arasında Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji ihtisası tamamladı.

2012-2020 yılları arasında Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesine – Aritmi ve Elektrofizyoloji Kliniğinde görev yaptı.

2020 yılında Profesörlük Ünvanı aldı.

2021 de Avrupa Kardiyoloji Derneği – Kardiyak Elektrofizyoloji Board Sertifikası aldı. 

2020-2023 yılları arasında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin Aritmi ve Elektrofizyoloji biriminin kurulumunu gerçekleştirdi. Bu merkez kısa süre içerisinde Türkiye’nin en çok vaka yapılan merkezlerinden biri haline geldi. 

Prof. Dr. Taylan Akgün
Certification diploma
Avrupa Kardiyoloji Derneği- Kardiyak Elektrofizyoloji Board Sertifikası
Prof. Dr. Taylan Akgün ablasyon işlemi

10,000+

Gerçekleştirilen Vaka Sayısı

20+ yıl

Kardiyoloji Deneyimi

100+

Ulusal ve Uluslararası makale

Dr. Taylan AKGÜN Uzmanlık Alanları

AVNRT, AVRT ablasyonu

Kalbin kulakçıklarından kaynaklanan bu ritim bozuklukları %99 oranında tamamen ortadan kaldırılabilmektedir. Hayat kalitesi iyileşmekte, ilaç kullanmaya, sık sık çarpıntı atakları ile acile gitmeye gerek kalmamaktadır.
Supraventriküler taşikardiler

Atriyal taşikardi ve flutter ablasyonu

Bazen oldukça inatçı, ilaç tedavisine dirençli çarpıntılar olarak karşımıza çıkmakta olup elektrofizyoloji ve ablasyonla başarıyla tedavi edilebilmektedirler.
Supraventriküler taşikardiler

Taylan Akgün Atriyal fibrilasyon ablasyonu

Atriyal fibrilasyon erişkinde en fazla görülen ritim bozukluğudur ve yaratabileceği inme ya da kalp yetersizliği gibi riskler nedeniyle tedavisi oldukça önemlidir. Sıcak veya soğuk enerji kaynakları ile başarıyla ablasyon yapılabilmekte ve hastaların hayat kaliteleri düzelebilmektedir.
AF ablasyonu yazısı

Ekstrasistol (VES, AES) ablasyonu

Hastanın hayat kalitesini bozan bu ritim bozukluklarında ablasyon yüksek başarı oranı ile uygulanabilmektedir.
ventriküler ekstrasistol yazısı

Ventriküler taşikardi ablasyonu

VT hayati tehdit yaratabilen bir ritim bozukluğudur. Yapısal kalp hastalığı olmayan kişilerde ablasyon işlemiyle VT tamamen ortadan kalkabilir. Yapısal kalp hastalığı varlığında çarpıntı ataklarını kontrol altına alma, hayat kalitesini arttırmada oldukça etkilidir.
ventriküler taşikardi yazısı

Taylan Akgün Kalp Pili implantasyonu

Kalp ileti sistemi bozukluklarında hem kalp hızının arttırılması hem de karıncık ve kulakçıkların eş güdüm içinde çalışması için tek ya da iki odacıklı kalp pilleri kullanılabilmektedir.
Kalp pili yazısı

İdiyopatik Ventriküler Fibrilasyon Ablasyonu

Yapısal kalp hastalıkları olmadan da genç, diğer açıdan genellikle sağlıklı bireylerde ciddi hayati tehdit oluşturan karıncık kaynaklı ritim bozuklukları gelişebilmektedir. Bu durum nispeten nadir görülür. Yüksek hayati risk yaratır. Bir şekilde bu durumu atlatıp şok pili takılan hastalarda ise şoklamayı azaltmak için ablasyon ihtiyacı olabilir. Bu ritim bozuklukları hassas haritalama metodları ile bulunabilmekte ve ablasyonla yakılabilmektedir.

CRT-D/P implantasyonu

Kalp yetersizliğinde kullanılır ve kalbin odacıklarının senkron çalışmasını sağlar. Uygun hastalarda kalp fonksiyonları bu pilin etkisiyle toparlayabilmektedir. Kalbin elektriksel aktivitesi daha kısa sürede senkron bir biçimde oluştuğundan hastaların önemli bir kısmında belirgin klinik yanıt meydana gelmekte, hastane yatışları, acil servis başvuruları azalmaktadır.

Taylan Akgün Kalp pili çıkarılması

Kalp pilleri uzun yıllardır takılmaktadır. Ancak hem geç dönemde ortaya çıkan enfeksiyonlar, hem de kabloların yaşlanması ile birlikte meydana gelen kablo kırıkları gibi durumlar nedeniyle bazen kalp plinin ve kabloların tamamen çıkarılması gerekmektedir. Yüksek deneyim gerektiren hassas bir işlemdir.
Kalp Pili çıkarılma yazısı

Kardiyonöroablasyon

Refleks senkop denen, geçici kalp duraklamaları ile seyreden bayılma tipinde kalp piline gereksinimi ortadan kaldıran bir işlemdir. İşlem genel olarak 30-45 dk sürmektedir ve pil ihtiyacı hastaların çok büyük çoğunluğunda ortadan kalkmaktadır
Kardiyonöroablasyon yazısı

ICD implantasyonu

Kalp yetersizliğinde ya da kalbin elektriksel bozukluklarında kullanılan şok piline ICD denilmektedir. Hayati tehdit yaratan ritim bozuklukları meydana geldiğinde cihaz şok vererek ritmi normale döndürmeye ve kişiyi hayatta tutmaya yarar.

ICD şoklamasını önlemek/azaltmak için Brugada ablasyonu yapılması

Brugada genetik bir hastalıktır. Bu hastalıkta ritim bozukluklarına neden olabilen odaklar genellikle kalbin sağ çıkış yolu bölgesinin dış tarafındadır. Bu nedenle bu hasta grubunda sık ritim bozukluğu oluyorsa, kalbin zarları arasına girilerek yakma işlemleri yapılabilir ve bu şoklamalar engellenebilir/ azaltılabilir.

İleti sistemi pili

Normalde kalbin kasılması saniyenin 10'da 1'i kadarki bir zaman diliminde tamamlanır. Bir şekilde kalp pillerine ihtiyaç olduğunda, pili kalbin ileti sistemini uyaracak şekilde takmak, pillerin uzun dönemde yarattıkları riskleri azaltmak için oldukça yararlıdır.

Dr. Taylan AKGÜN Akademik Yayınlar

Akademik yayınlara aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dr. Taylan AKGÜN Mesleki Üyelikler

Türk Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği ve EHRA üyesi. Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu Başkanı.

Dr. Taylan AKGÜN Eğitim siteleri

Bu siteler sadece sağlık profesyonellerine yöneliktir.

Certification diploma